Trnavský kvetinový rínok bude mať tento rok novú podobu

09.03.2013 Trnava

Trnava 8. marca (TASR) - Obľúbený Trnavský kvetinový rínok na Trojičnom námestí s názvom Májový kvet sa tento rok uskutoční 9. a 10. mája v inovovanej podobe. Ponuka letničiek, trvaliek, skalničiek, citrusov a iných subtropických rastlín, sukulentov, aromatických bylín, dekoračných a úžitkových predmetov bude rozšírená aj o zeleninové planty, záhradnú techniku a okrasné aj úžitkové dreviny, ktoré budú sústredené v priestore v blízkosti Domu kultúry Tirnavia. Informovala o tom Mária Pečiarová zo sociálneho odboru Mestského úradu Trnava.

"Záujemcovia o prezentáciu svojich výpestkov alebo výrobkov sa môžu prihlásiť prostredníctvom vydaných formulárov," ozrejmila Pečiarová. Dodala, že Májový kvet sa každoročne uskutočňuje pri príležitosti Dňa matiek. V tomto roku chceme zdôrazniť aj kultúrno-spoločenský a osvetový charakter tohto dňa," vyzdvihla.

Podľa jej ďalších slov nebudú chýbať ani odborné poradenské služby, podujatia knižnice pre mamičky s deťmi a keramické tvorivé dielne, v ktorých si budú môcť deti vyrobiť darček pre mamičku. "Ak záujemca chce predstaviť počas týchto dní svoje produkty a služby v oblasti pestovania kvetov, kvety, skalničky, trvalky, dreviny, subtropické rastliny, jarné cibuľoviny, dekoračné a úžitkové predmety v súvislosti s kvetmi do bytu aj záhrady, záhradnú techniku, zeleninové planty, okrasné a úžitkové dreviny alebo záhradnú keramiku, môže sa prihlásiť do 15. apríla," uviedla Pečiarová.
 

Vyberte región